Lazerle Sivilce Tedavisi Nasıl Olur

Lazerle Sivilce Tedavisi


Akne ya da yaygın isimlendirilmesi ile sivilce yağ üreten bezlerin uzun süren ve tekrarlayan iltihabi bir hastalığıdır. Sivilce günümüzde en sık rastlanan cilt problemlerinden biridir. Sivilce hayatın bir evresinde tüm toplumu rahatsız etmiş ya da ilgilendirmiş bir durumdur.



Ergenlik yaşlarında kızlarda daha erken ortaya çıkmaktadır. Kızlarda 17-18 yaşlarında, erkeklerde ise 18-19 yaşlarında ortaya çıkar ve 21-23 yaşlarına doğru iyileşmeye başlar. Bununla beraber ergenlik çağına has değildir ve yirmili otuzlu yaşlarda da başlayabilir. Kadın ve erkekte eşit sıklıkta görülür.

Bazen ergenlik çağından erişkine kadar uzun yıllar devam edebilir. Deride siyah noktalar, kızarık sivilceler, bazen derin kist ve nodüller, tedavi edilmediğinde de izlerle kendini gösterir. Çoğunlukla ergenlik çağında başlar. Sivilce tedavisinde bir çok krem, ilaç, kimyasal peeling günümüze kadar kullanılmıştır.

Günümüzde ise sivilcelerin hemen kontrol altına alınması ve iz kalmaması için özellikle iltahaplı sivilcelerde de etkili olan lazerle sivilce tedavisi yapılmaktadır. Lazerle sivilce tedavisi Spectra Q Switched Nd Yag lazerle yapılmaktadır.

Lazerle sivilce tedavisinde cilde sürülen ve gözeneklerin arasına giren karbon parçacıkları patlatılarak cildin ve cilt altı dokunun yenilenmesi, sivilcelerin geçmesi, cildin yağlılık oranının düzelmesi ve gözeneklerin kapanması amaçlanır. Lazerle sivilce tedavisi sayesinde aynı zamanda kalıcı olarak cidin yağ üreten bezleri azalır ve küçülür, yine sivilce oluşumuna sebep olan P. Acnes adlı bakterinin vücuttan uzaklaşması sağlanır.

Spectra Lazerin Sivilce Tedavisinde Neler Meydana Gelir

• Yağ üretimi ilk seansın hemen sonrasında %30 dan fazla azalır

• Sebase glandlar (yağ bezleri) küçülür

• Gözenekler küçülüp kapanır

• Nodul, kist ve papüller ilk seans sonrasında düzelmeye başlar

• İlk seans sonrasında akne sayısında azalma

• İnflamatuar sivilcelerde iyileşme, kızarıklıkların düzelmesi

• P.Acnes dahil sivilceye neden olan tüm bakterilerin azalması

• Cildin yenilenmesi

Spectra lazerle sivilce tedavisinde

• Her türlü inflamatuar iltahaplı püstüler sivilce tedavisi

• Kistik akne tedavisi

• Siyah noktaların tedavisi

• Nodüler akne tedavisi

• Beyaz uçlu sivilcelerin tedavisi

Spectra Lazer ile sivilce tedavisi ilk seansdan itibaren belirgin bir düzelme gösterir.

Lazerle sivilce tedavisi iki hafta aralarla 3-5 seans yapılmaktadır. Sivilcelerin durumuna göre seans sayısı arttırılabilmektedir. Tedavi sonrasında ciltte herhangi bir kızarıklık olmamakta, hastalar normal hayatlarına hemen geri dönebilmektedir.

Spectra lazerle sivilce tedavisi sonrasında ciltte de yenilenme olduğundan diğer tedavilerden farklı olarak sonradan sivilce çıkma olasılığıda oldukça azalmaktadır. Lazerle sivilce tedavisi sonrasında ilk seansdan sonra cildin yağlılık oranında bir azalma görülür, sivilcelerdeki iyileşme ve azalma genelde 3.seansdan sonra daha belirgin bir şekilde ortaya çıkar.

Hastalar sivilce çıksa bile eskisi gibi kalıcı olmadıklarını ve sivilcelerin hemen iyileştiğinden bahseder. Sonraki seanslarla durum dahada iyi hale gelir. Sivilce izlerine ise fraksiyonel lazer uygulanmaktadır.

Lazerle Sivilce Tedavisi Fiyatları Neye Göre Değişir

Lazerle sivilce tedavisi fiyatları sivilcenin durumuna, yaygınlığına, kaç seans uygulama yapılmasına göre değişmektedir. Lazerle sivilce tedavisi fiyatlarını belirlemede sivilcenin türüde seans sayısını etkileyebileceğinden ücretleri aktif iltahabi sivilce, kistik sivilce, siyah nokta olması etkilemektedir.

Genellikle hastalar yüz bölgesini tedavisini isterken bazı durumlarda boyun bölgeside tedavi alanına girmektedir. Lazerle sivilce tedavisi fiyatları seans seans ödenebileceği gibi paket fiyatlarda oluşturulabilir. Sivilce iziniz varsa bu durumda farklı bir lazer uygulanacak bunun tedavi ücretide farklı olacaktır. En doğru ücret bilgisi için doktorunuza muayene olmanız gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder