Sivilcelerden Kurtulmak İçin Ne Yapmak Gerek

Sivilceler nasıl yok edilir sorusu özellikle ergenlik çağına yeni giren gençler tarafından oldukça sık bir şeklide sorulmaktadır. Sivilce kurutmak için birçok farklı yöntem deneyen gençler, ne yaparlarsa yapsınlar bu cilt sorunundan bir türlü kurtulamaz. Bu durumun oluşmasının temel nedeni; ergenlik dönemindeki hormon düzensizliğidir. Sivilce maskeleri ya da değişik sivilce kurutma yöntemleri denense de, sivilce sorunun üstesinden gelmek mümkün olmayabilir. İnsan vücudunda hormonal aktivitelerin sağlanması için yağ kullanılması gerektiğinden, ergenlik döneminde cildinde yağlanması oldukça normaldir.



Sivilce nasıl giderilir sorusuna yanıt bulmak için internette de oldukça uzun saatler araştırma yapan gençler, sosyal hayatlarını etkileyen bu cilt problemine bir çözüm bulmaya çalışır. İnternetteki arama motorlarına en sık yazılan sorulardan olan ergenlik sivilceleri nasıl geçer, gençlerin büyük sorunlarındandır. Oysa sivilceleri kurutmak için yoğun çabalara girilmesine gerek yoktur.

Yağlı besinlerden mümkün olduğunca uzak durarak, her gün en az 8-10 bardak su içerek ve en önemlisi günde 2 defa cildi temizleyerek sivilce kurutmak için uygulanan yöntemlerden çok daha etkili sonuçlar almak mümkündür. Düzenli bir yaşam vücuda ait bir organ olan cildin daha sağlıklı olmasını sağlar ve sağlıklı bir ciltte daha az sivilce oluşması demektir. Tabi ki bu konulara dikkat edilmesine rağmen yine de sivilceler çıkacaktır ancak bu sivilcelerin sayısında ve çıkma sıklığında büyük oranda azalma olacaktır. Böylece sivilce kurutmak için uygulanan deneysel formüllere de gerek kalmamaktadır.

Sivilce kurutmak için çevreden duyularak denenen birçok yöntem, cildin daha da kötü bir hale gelmesine neden olabilir. Bu aşamada her insanın cilt yapısı farklı olduğundan sivilce kurutmak için kullanılan yöntemlerinin farklı sonuçlar doğurabileceği unutulmamalıdır. Sivilce kurutmak için kullanılan ürünler doğal bitkiler dahi olsa, bazı insanların ciltlerinin bu doğal kimyasallara alerjik tepkiler vermesine neden olabilmektedir. Alerji testi yapılmadan bitkisel karışımlar ile hazırlanan formüllerin kullanılmaması gerektiğini belirten hekimler, aksi halde sivilce gibi basit sayılabilecek bir soruna çözüm sağlamaya çalışırken çok daha ciddi cilt hastalıkları ile karşılaşılabileceğini belirtmektedir. Bunun için öncelikle uzman bir hekime danışmak oldukça önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder