Sivilce ve Akne Türler

 Vücudunuzda çıkan sivilce / akne türlerini bilmek size cilt sorunu için doğru çözümü bulmanıza yardımcı olacaktır.

 Ve bu sayede etkisiz cilt temizleme ürünleri satın almadan önleyebilir doktora gitmeden kendi tedaviniz uygulayabilirsiniz.

  Her sivilce akne tedavisi işe yaramayabilir ama bilinmelidir ki cilt sorunuz çözüme giderken başka bir rahatsızlığı tetikleyebilir hatta daha fazla sivilce-akne sorunuyla karşılaşabilirsiniz
kullanacağınız krem veya ilaçlar.

  Cilt doktorları, cilt tiplerini 4 sınıfa ayırır. Bunları görsel muayene gerçekleştirerek belirleyebilirsiniz.



Daha önce belirttiğimiz gibi, bilmek önemlidir ne dereceli sorunuzu olduğunuzu, cilt tipinizi öğrenin. Kendi cilt durumunu anlamak, OTC ürünü veya reçeteli tek tedavi seçeneği kullanmaya karar vermelerine olanak tanır.


Vulgaris


Bu, bu durumda cilt için en sık görülen şeklidir. Bu, farklı tipleri, hem de siyah nokta ve whiteheads varlığını gerektirir. Eğer breakouts bulabileceğiniz en yaygın alanlar göğüs, siyah, omuzlar ve yüz vardır.

Bu form, aşırı-sayaç tedavilerin kullanımı ile giderilebilir. Eğer şiddetli form var, ancak sizin cilt durumu daha iyi, daha etkili bir çözüm bulmak için bir dermatoloğa danışmanız gerekir.

Komedon


Onlar bu cilt hastalığının temel formları vardır. A komedo yağ ve ölü deri hücreleri ile tıkanmış olan bir saç kökü olduğunu. Bu whiteheads ve siyah dönüşebilir.

Bu tür önlemek için, comedogenic ürünleri kullanarak uzak durmalıdır. Eğer makyaj giyiyor iseniz bu cilt hastalığının gelişimine katkıda bulunmak ve gözenekleri tıkar olasılığının düşük olduğu gibi, bunu olmayan comedogenic etiketli bir ürün seçmelisiniz.

Blackheads


Bunlar, deri yüzeyinde bulunan açık komedon vardır. Onlar aşırı yağı ve ölü cilt hücrelerini içerir. Siyah renk hava ile yağın reaksiyon ürünüdür.

Açık komedon için tedavi seçenekleri over-the-counter ilaçlar da dahildir.

Whiteheads


Yağ ve ölü deri hücreleri açılış Tıkanmış bir saç folikülü yasaklamak Onlar genellikle görülür. Onlar hala komedon olarak kabul edilir. Siyah bu kendi fark, deri yüzeyine yakın kalmak olmasıdır.

Hedef whiteheads deri durum bu tür için etkili bir çözüm olabilir OTC ilaçlar.

Papül


Bunlar iltihaplı hale komedon vardır. Iltihap bir sonucu olarak, kırmızı ya da pembe darbe oluştururlar. Bu toplama veya bunları durumu kötüleştirebilir veya yaraların oluşmasına yol açabilir sıkma gibi bu darbe dokunmayın önerilir.

Papül kötü türü için, uygun tedavi için bir dermatoloğa danışmanız iyi olurdu.

Püstüller


Onlar whiteheads bu benzediği iltihaplı vardır. Tek fark, onlar beyaz veya sarı irin olan her yumru etrafında kırmızı bir halka olması. Bu cilt durumu kötüleşmesine önlemek için, toplama ya da yara izi ya da koyu lekeler neden olabilir onları sıkarak kaçınmak gerekir.


Nodüller


Onlar genişlemiş ve iltihaplı tümsekler vardır. Onları hissediyorum, onlar sağlam. Onlar acı ve cilt içinde gelişir.

Sen OTC ile onları tedavi edilmemelidir. Aksine, size uygun tedavi için bir dermatoloğa danışmak gerekir. Reçeteli ilaçlar leke bu tip daha etkilidir.

Kistler


Onlar çok benziyorsun "kaynar." Bunlar çok acı ve sadece bir dermatolog tarafından tedavi edilmelidir. Cilt durumu Bu tür bir ağır biri olarak kabul edilmektedir.

Conglobata


Bu ağır bir şeklidir. Bu tip hastalarına diğer nodülleri için deri altına birbirine iltihaplı nodüller. Genellikle skarlasma neden ve kalça, kol, göğüs ve boyun etkiler.

Bunlar genellikle erkeklerde bulunur. Steroidler veya testosteron almaya Bireylerin bu tür muzdarip olasılığı daha yüksektir.

Mechanica


Genellikle bu ısı, sürtünme ya da deri karşı basınç neden olur. Sık sık bir kask ya da bir beyzbol şapkası giymek, o zaman bu tür muzdarip olasılığı daha yüksektir. Birçok sporcu deri durum bu tür muzdarip. Deri durum bu tür önlemek için, bazı spor ekipmanları altında emici bir malzeme giymelidir. Ayrıca sağ oynadıktan sonra hemen duş olmalıdır.

Bu sadece lekeleri bakarak akne türleri belirlemek kolay değildir. Bu nedenle, size o kadar / o size olabilecek lekeleri ne tür söyleyebilirim bir dermatoloğa danışmanız tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder