Sivilce ve Aknelere Doğal Çözüm


  Yazın sivilce ve akneler azalı çünkü ultravioleışınlar cildin yağ oranını düzünler. Ciltteki yağ üretimi normal seviyelere gelir, bunun yanında denizin iyotlu suyu
cildimizi kurtur ve sivilce, acneler kaybolur. Güneşten kaldığımızda ten bronzlaşır sivilce lekeleri kaybolur cildimizle mutlu bir yaz mevsimi geçiririz.

 Ama kıi gelip çatınca iklim değişmesiyle birlikte, sivilcelerde artış görülür. Önce aşırı kuruma, sertleşme sonra da aşırı




bir yağlanma başlar. Özellikle yağlı, sivilceye meyilli ciltlerde. Maalesef yüzümüzde sivilceler hızlıca yerlerini almaya başlar.

 Dikkat edilmez, önlem alınmaz bakım programları uygulanmazsa, eskisine göre sivilceler daha fazla artabilir ve problem Akne olur.

 O halde kışın, akne ve sivilcelerin tekrar çoğaldığı dönemdir !

 Her mevsimde cildimiz farklı bakımlara ihtiyaç duyar, özellikle sonbahardaki ani ısı değişimi cildimizin doğal savunma mekanizmasını sıkıntıya sokar. Nem oranı mevsim geçişlerinde düştüğü için, sonbaharda ışıltısını kaybetmiş, kuru, mat ve sivilcelerin tekrarladığı bir ciltle karşı, karşıya kalırız. Bu nedenle, profesyonel uzmanın yardımıyla birlikte, oluşacak problemlere karşı  yoğun bakımla önlem alabiliriz.

 Profesyonel uzman, peeling uygulayarak cildi ölü hücrelerden arındırır cilt daha parlak,sağlıklı bir görünüme kavuşur.Siyah noktaların, sivilcelerin oluşumunu engelemek için yoğun bakımlarda (Vitamin A serum,Hydro Lotion, Bio Heating Mask, Clearskin Concentrate) uygulayarak cildin problem oluşumu önlenerek,sağlıklı duruma kavuşur.

EVDE CİLT BAKIMI : 
 Sabah ve akşam cildinizi uygun temizleyiciler ile temizleyin ardından tonikle silin. Cildinize yağ ve nem dengesini düzenleyen
nemlendirici kullanın.

SİVİLCE VE AKNE ÖNLEMEK İÇİN BESLENME: Meyve ve Sebze açısından zengin beslenme cildin en önemli dostudur.A-B-C-E Vitaminleri; taze havuç,kayısı,üzüm,ıspanak,domates’te bulunan beta karoteni tüketmeye dikkat edin Güneşin bıraktığı zararlarıyla savaşmasında cildinize yardımcıdır.

 Hergün organizmayı temizlemede özelliği olan bitki çayları içerseniz cildinize faydalı olacaktır.Özellikle Ada çayı,Rezene,Ihlamur çayları tüketmeye özen gösterin.

  Çikolata, baharatlı gıdalar, sosis, salam, hayvansal yağlar, katkı maddeli gıdalar mayonez, ketçap gibi gıdalar sivilce, akneler için zararlıdır!


Sivilce ve akneler neden oluşur?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder