Sivilce İçin Ne Yapılmalıdır

Öncelikle cilt temizliğine önem verilmelidir. Cilt, sabah ve akşam olmak üzere, günde iki defa, cildi fazla tahriş etmeden düzenli olarak yıkanmalıdır. Böylece gözenekleri tıkayan kirden kurtulmak amaçlanır. Temizleyicilerin, cildin doğal ph’ına yakın olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca haftada 2-3 kez yapılan kil maskesi, cildin yağlardan kurtulmasını sağlar. Buhar banyosu haftada bir kez uygulanarak, gözeneklerin genişlemesi sağlanır. Böylece siyah noktarlardan kurtulmak kolaylaşır. Bunu uygulamak için kafanıza bir havlu örtüp, yüzünüzü kaynar suyun buharına 10 dakika tutarak yapabilirsiniz.

Gebelik döneminde çıkan sivilceler nasıl tedavi edilir?

Gebelikte hormonların değişmesi sonucu bazı gebelerde yağlanma arttığından, ayrıca gebelik esnasında yaşanan stresli durumlardan dolayı sivilce artışı meydana gelebilir. Ancak gebelerde ilk 4 ayda ilaç kullanmak mümkün değildir, çünkü ilaçlarımız hamileler için sakıncalıdır. Bu dönemde hamileler ciltlerini temiz tutmalıdırlar. Ayrıca onları olumsuz etkilemeyecek antibiyotikli jeller ve kozmetik maddelerden faydalanabilirler. 4’üncü aydan sonra kendi doktorlarının izin verdiği sivilce ilaçlarını tavsiye edebiliriz.

Sivilce tedavi edildikten sonra tekrar çıkar mı?

Sivilce tekrara müsait bir hastalıktır. O yüzden mutlaka hastanın doktorla sürekli temas halinde olması gerekir. Sivilce bir süreçtir ve sonsuza kadar devam etmez. Ama ne kadar süreceğini bilmek mümkün değildir. Kimisinin 13 yaşında başlayıp 15 yaşına kadar sürerken, kimisinin 15 yaşında başlayıp 30 yaşına kadar devam eder. Hatta bazı kişilerin ergenlik çağında hiç sivilcesi yoktur, ancak 25 yaşından sonra birden bire başlar. O yüzden sivilcede takip çok önemlidir. İlaçlar tekrar tekrar uygulanabilir.

Sivilce izlerinin geçirilmesinde lazer nasıl kullanılır?

Lazer en son aşama olarak kullandığımız bir yöntemdir. Sivilceyi tedavi ettikten sonra ciltte çukur şeklinde izler kaldıysa lazer kullanıyoruz. İki çeşit lazer uyguluyoruz: Soyarak tedavi eden lazer ve soymadan tedavi eden lazer.

Soymadan tedavi eden lazer: Bu çeşit lazer yoğun lazer ışığı göndererek, doku hasarını onarıyor ve ciltteki çukurluğun yükselmesini sağlıyor.

Sivilceler tedavi dışında yöntemlerle geçebilir mi?

Çok hafif, küçük siyah nokta gibi sivilceler için faydalı olabilse de büyük çaplı sivilceler için güzellik salonlarında ya da evde kendi kendine uygulanan yöntemler etkili değildir. Üstelik yanlış uygulanan ürünlerle sivilceler artabilir de. Mutlaka dermatolog kontrolünde tedavi edilmelidir.

Sivilce tedavisinde hangi yöntemler kullanılır

Klasik yöntem, sürme ilaçlardır. A vitamini türevi cildi soyan, yağ kanallarının tıkanmasına engel olan, tıkalı olan kanalları açan jeller, kremler; ciltte sivilcenin oluşmasına neden olan mikropları yok eden antibiyotikli jeller, kremler losyonlar ve ağızdan alınan antibiyotikler kullanılır.

Sivilce İzleri Tedavi İle Geçebilir Mi?

Sivilce izleri sivilcenin tipi ve şiddetiyle alakalıdır. Çok derin kistik ve büyük sivilce çıkaranlarda ya da sivilcesiyle oynayan kişilerde iz kalabilir. Çok uzun süren sivilce hastalığında, sürekli o bölgede sivilce çıkmasından dolayı doku tahribatı nedeniyle de iz kalabilir.

Sivilce Tedavi Edilebilir Mi?

Sivilce, tedavi edilebilir bir hastalıktır. Çıktığı dönemde kişide psikolojik olarak rahatsızlık yarattığını, kendine güveni azalttığını ve bundan dolayı kişinin içine kapandığını bildiğimiz için mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini söylüyoruz. Ayrıca kalıcı izler oluşmaması için de tedavi gerekir. Çünkü sivilceyi tedavi etmek, izlerini tedavi etmekten çok daha kolaydır.

Sivilce Neden Çıkar?

Sivilceli kişilerin cildinde yağ salınımı çok fazla artmıştır. Bunun sonucunda, bir süre sonra yağ kanalında tıkanma başlar. O bölgenin derisinde bulunan, dışarıdan almadığımız mikroplar, yağ kanalı etrafında üremeye başlar. Bu mikroplar bir süre sonra o yağları parçalar ve iltihaplı sivilceler oluşur.


Kadınsal Açıdan Sivilce Akne

Sivilcelerin oluşumunda kanda erkeklik hormonu seviyesi artışının önemli nedenlerden biri olduğu belirtilmişti. Kadınlarda bu hormonun artmasına neden olan jinekolojik sorunlar sivilce oluşumuna neden olabilmektedirler. Jinekolojide bu durumun en sık yaşanmasına neden olan hastalık polikistik overdir. Kronik yumurtlama bozukluğuyla seyreden bu hastalıkta adet görememe, seyrek adet görme, şişmanlama, gebe kalamama, tüylenme gibi belirtiler olabilir.

Sivilcelerin Neden Nasıl Oluşu


Sivilceler cildin yağ bezlerinin bir hastalığıdır. Yağ bezlerinin cilde açılan kanalları tıkandığında sivilce denilen oluşumlar ortaya çıkar. Sivilceler en sık yüzde, alında, sırtta, göğüste ve omuzlarda oluşurlar. Estetik görünümün geçici olarak bozulmasına neden olabilecekleri gibi, şiddetli olan lezyonlar nedbeleşerek iyileştiklerinde kalıcı izler de bırakabilirler.

Dermamed Sivilce Tedavisi

Akne tedavisinde önemli bir IPL (Intense Pulse Light / Yoğunlaştırılmış Işın Demedi) teknolojisi olan PPX / Mavi Işık ile lekelerin temizlenmesi, cilt kalitesinin artması ve sıkılaşması konularında güvenli uygulamalar yapıyor, başarılı sonuçlar sunabiliyoruz.